top of page
Anchor 1
Dil Eğitim Programları
Almanya.jpg

ALMANYA

Amerika.jpg

AMERİKA

Fransa.jpg

FRANSA

İngiltere.jpg

İNGİLTERE

İrlanda.jpg

İRLANDA

İspanya.jpg

İSPANYA

İtalya.jpg

İTALYA

Kanada.jpg

KANADA

Malta.jpg

MALTA

Genel Dil Eğitim Programları:

Haftada 15,20,24 veya 30 saatlik seçeneklerdedir. Genelde dersler sabah başlamakla beraber, nadiren bazı okullarda daha uygun ücretli öğlen veya aksam dersleri de vardır. Öğrenciler programlara genelde istedikleri Pazartesi başlayabilirler. Minimum iki haftadan baslar, program suresini öğrenci istediği gibi belirleyebilir. Sınıf mevcutları okuldan okula değişmekle beraber maksimum 15 kişiliktir. Öğrenciler okulun ilk günü seviye tespit sınavına girerek seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilirler. Programları sırasında da gösterdikleri performansa göre değerlendirmeleri yapılır.


Konaklama seçenekleri; aile yani konaklama, öğrenci evi veya yurt konaklama seklinde olabilir.

Akademik Yıl / Dönem Dil Eğitim Programları:

Bu programlar uzun süreli dil programına gitmeyi tercih edenler veya akademik hayatlarında yabancı dil seviyesi ile ilgili hedefleri olanlar için uygundur. Haftada 15, 20, 24 veya 30 saatlik seçeneklidir. Haftada 24 saat ve daha fazla ders secimi durumunda genelde haftada 15-20 saati genel dil-gramer çalışmaları içindir. Diğer 4-10 saat ise seçmeli olarak öğrencinin ihtiyacına göre seçebileceği dil becerileri ile ilgili dersler içindir. Bu seçmeli dersler; ekstra gramer, kelime bilgisi, okuma-anlama becerisini destekleme, yazma becerisini destekleme, konuşma becerisini destekleme, uluslararası dil seviye belirleme sınavlarına hazırlık, mesleki dil becerisini destekleme gibidir. Öğrenciler programlara akademik programlar için belirlenen tarihlerde başlarlar. Akademik programlar 20, 24 36 veya 48 haftalık uzun sureli programlardır. Bu programların hafta birim ücretleri genelde genel İngilizce programlarının fiyatlarından daha ekonomiktir. Sınıf mevcutları okuldan okula değişmekle beraber maksimum 15 kişiliktir. Öğrenciler okulun ilk günü seviye tespit sınavına girerek seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilirler. Programları sırasında da gösterdikleri performansa göre değerlendirmeleri yapılır. Konaklama seçenekleri; aile yani konaklama, öğrenci evi veya yurt konaklama seklinde olabilir.

Mesleki Dil Eğitim Programları:

Bu programlar iş dünyasında yabancı dil ihtiyacı olanlar için düzenlenmiştir. Profesyoneller için olan bu programların içeriği meslek gruplarına göre düzenlenebilmektedir. Birkaç örneği aşağıda bulabilirsiniz.

  • Profesyonellere yönelik etkili iletişim için dil becerilerini kazandırma

  • Genç iş adamlarına yönelik dil programları

  • Yöneticilere yönelik dil programları

  • Genç Hukukçulara yönelik dil programları

  • Profesyonel Hukukçulara yönelik dil programları

  • Parlamenterlere yönelik dil programları

  • Sağlık sektöründekilere yönelik dil programları

  • Mühendislere yönelik dil programları

  • Şirketlerin belirleyecekleri konularda kapalı grup programları


Haftada 15, 20, 24 veya 30 saatlik seçeneklidir. Grup derslerinin yani sıra ihtiyaca yönelik bireysel derslerde son derece popülerdir. Programlar genelde her Pazartesi başlamakla beraber, belirli tarihlerde başlayanlar da mevcuttur. Minimum bir haftalık olan bu programlar genelde daha kısa sureli modüller seklinde tasarlanmıştır. İki haftalık, dört haftalık modüller gibi…
Bu programların hafta birim ücretleri genelde genel İngilizce programlarının fiyatlarından daha yüksektir. Sınıf mevcutları okuldan okula değişmekle beraber 5-10 kişiliktir. Öğrenciler okulun ilk günü seviye tespit sınavına girerek seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilirler. Programları sırasında da gösterdikleri performansa göre değerlendirmeleri yapılır. Konaklama seçenekleri; aile yani konaklama, otel veya yurt konaklama şeklinde olabilir.

Dil Programlarında Konaklama Alternatifleri:

Aile yani konaklama; Aileler okulların denetiminde okullarla anlaşmalı olarak öğrencilere evlerinin bir odalarını verirler. Odalar genelde tek kişilik olmasına rağmen iki kişilik odaları olan aileler de vardır. Çoğunlukla iki kişilik odalar birlikte gidecek, birbirlerini tanıyan arkadaşlar içindir.

Aileler öğrencinin isteğine göre de sadece sabah kahvaltısı veya hem sabah kahvaltısı hem de aksam yemeğini verirler.

Genelde banyo ve tuvalet aile fertleri ve varsa diğer öğrencilerle beraber kullanılır. Öğrencinin kendine özel banyo alternatifini sunabilen aileler de çoğu okulda mevcuttur. Bu aileler ‘executive’ olarak tanımlanırlar.

Öğrenciler kendileri için en uygun ailenin bulunabilmesi için mümkün olduğu kadar beklentilerini belirtmelidirler. Bu nedenle doldurmaları gereken formları eksiksiz ve dikkatli doldurmaları gerekir. Özellikle alerji gibi beraber konaklayacakları ailenin de bilmesi gereken rahatsızlıklarını, düzenli kullanması gereken ilaçlarını, beslenme ile ilgili tercihlerini belirtmelidirler. Yurtdışında ailelerin büyük bir çoğunluğunun evlerinde veya bahçelerinde hayvan beslemeyi sevdiklerini de dikkate alarak, hayvanlara karşı özel durumları mevcut olanların bu durumu özellikle vurgulamaları da çok önemlidir.

Aile yanında uzun sure kalacak öğrenciler ailelerin haftalık belirlenen ücretlerinin ilk bir veya iki ayini pesin öderler, kalan kısmını da okula gittikten sonra kendilerinden istendiği şekilde bir haftalık, iki haftalık veya aylık olarak direk aileye veya okula ödeyebilirler.

Yurt Konaklama; Yurt alternatifi tüm okullarda yoktur. Mevcut olan okulların bir kısmında da sadece yaz aylarında yurt alternatifi vardır. Yurtlar genelde tek kişilik olup iki kişilik alternatif odaları olanlar da az da olsa mevcuttur.

Yurt konaklamalar genelde ‘self-catering’ seklindedir. Odaların bulunduğu koridorlarda bulunan mutfakları ayni koridordaki diğer öğrencilerle beraber kullanarak öğrenciler diledikleri yemeği pişirebilirler. Bazı yurtların bünyesinde kafeteryalar da bulunmaktadır. Bu durumda öğrenciler yemekli konaklama tercihinde bulunabilirler.

Öğrenci Evleri; Tamamen öğrencilerin konaklaması için ayrılmış müstakil evlerdir. Bir veya iki kişilik odalarda konaklayan öğrenciler banyo, tuvalet, mutfak ve oturma salonlarını diğer öğrencilerle ortak kullanırlar. Tüm okullarda bu alternatif mevcut değildir.

 

bottom of page